Home

Har nu kommit hem till kära sollefteå igen, eller snarare till Helgum. Skönt att vara här uppe i norrland, här har jag mitt liv. Det är här jag har alla mina kompisar och framför allt så har jag min familj och släkt här.
Började resa kl 8.00 i morse, eller nej det var försenat 20 min men 8.20 började min resa och jag var hemma i Helgum klockan 19, fy tusan vad denna dag har varit lång..
Har packat upp mina grejer och nu känner jag mig hemmastad igen. Skööönt!

I morgon börjar jag jobba 12 och slutar 16, skön första dag innan de sätter igång. :) Ser fram emot att jobba, skönt att veta att man tjänar pengar.

Nej nu ska jag vänta på att T ringer och sen blir det nog en tidig kväll för mig ikväll.

Saknar min Thobias massor redan.. <3

Packa

Har nu kommit hem från en helg i Stockholm hos Kricko. I fredags när jag kom fram gick vi runt i stan och kikade runt lite och sedan kring 3 tiden så åkte vi iväg och piercade min tunga. Och fy faaaan va ont det gjorde!! Var inte skönt för fem öre kan jag säga :P Så igår lördag så var det bara en slapp dag och likaså idag tills jag åkte hem igen.

Tungan mår sådär, kan inte äta normalt så jag har levt på yoghurt hela helgen och det är svårt nog att få i sig. Är liiite mindre svullen idag mot vad jag var igår. 

Håller på att packa för tillfället, Cathrine ringde i fredags och frågade om jag inte kunde komma upp lite tidigare och jobba för henne. Och när jag fick veta hur mkt jobb de handlade om så sa jag självklart ja! :) Så nu kommer jag befinna mig i Sollefteå i minst 3 veckor som det ser ut nu, kan lika gärna bli så att jag blir kvar där uppe och inte kommer ner hit till Katrineholm något mer innan Thobias slutar skolan. Håller faktiskt tummarna för det! 

Nej åter till packningen..

Stockholm

I morgon kl 10.15 åker jag till Stockholm, ska glida runt i storstaden i helgen hos Kricko. Ska bli riktigt skönt med lite miljöombyte. Så har jag även en liten kupp på G ;) 
När jag kommer fram i morgon 11.30 så hoppas jag att K står och hoppar vid perongen som utlovat, sedan ska vi göra stan  som förhoppningsvis innehåller en fika också :) Sen på lördag så jobbar hon några timmar så då ska jag pärla lite tänkte jag och sedan vet jag inte vad det blir under kvällen. Återstår att se. Söndag kommer jag hem till Katrineholm igen kring halv 3 om jag inte minns fel?!

Nej nu är det bäst att jag sätter igång och packar så jag får det gjort någon gång, har skjutit på det hela dagen. Tjing!

Ny dator

Det blev en ny bärbar på Elgiganten idag, en HP Satelite 300 d242 tror jag den heter :P  Blev lite krångel med den alldeles nyss men de hjälpte T mig att fixa så nu är jag åter igen väldigt nöjd med den. Och framför allt så ser jag nått på skärmen för en gång skull, wonderbar!  <3

Jobb

Idag ska jag och T på Elgiganten och kolla på en dator till mig, får se om den jag tittat på är bra nog. Blir ingen mini PC iaf, tror jag kommer störa mig på att skärmen är så himla liten då man tex ser film på den. Så just nu längtar jag som ett litet barn på julafton tills vi ska åka dit.. Han slutar ju inte förren halv 5 heller så de kommer bli en låång dag!

Igår så ringde Cathrine och frågade om jag kunde jobba 2 dagar då jag är i Sollefteå, självklart sa jag att jag kunde det. Pengar behövs alltid! Ska bli roligt att spana in alla nya skor som förhoppningsvis har kommit då ;) Hihi. 
Kommer befinna mig i Sollefteå från 4:e sep på natten till 13:de sep, den 5:e är det bröllop. Patrik och Annelie ska gifta sig så det ska bli hur kul som helst! Mitt första "riktiga" bröllop jag är på. Ska i vilket fall bli mysigt.

Ska ta tag i att städa idag tänkte jag, även sortera massa pärlor. Har byggt massa pärlplattor de senaste dagarna, ska ta kort på dem och lägga upp här när jag orkar :)

Mini pc?

Idag har jag varit iväg och handlat lite mat och sedan när jag kom hem igen var det bara att ta tag i det enorma diskberget vi hade i köket, är så motigt att börja men när man väl startat så går de lätt. 
Hade tänkt göra torsk i äggsås till middag idag, men så när jag kokat äggen så får jag ett sms av T där de står att vi blivit bjudna på middag hos Glenn och Krille, tacos. Blir gott det men jag hade faktiskt sett fram emot min mat idag ;P Så i morgon ska vi ju äta middag med Kalle och Ronja så jag hoppas att torsken håller sig tills på söndag. 

Ja ikväll då ska vi som sagt först på middag och sedan är det fest. Har ingen aning om vart vi ska vara eller när det börjar, så det återstår att se hur det blir. Ska iaf gå på stan en sväng sedan när T har slutat skolan och inhandla viiiin, har varit så otroligt sugen på ett glas vin i flera dagar nu så det ska bli helt underbart ikväll! Så ska vi även köpa pärlor och pärlplattor för i morgon ska vi göra massa pärlplattor med Ronja och Kalle. Det jobbiga är att jag vet att det kommer bli en sådan sak som jag kommer fastna i, kommer göra pärlplattor för brinnande livet :P Älskar att sitta och pilla med sådant smått göra. 

Fick även veta vad jag får i lön denna månad, wonderful!! Blir en ny dator nu äntligen, min bärbara pajjade ju innan sommaren så nu äntligen har jag pengar till en ny. :) Har redan letat fram en som jag vill ha men jag är lite kluven om jag ska köpa en "vanlig" bärbar eller om jag ska köpa en mini pc.. ?! Är ju smidigt att ha en liten bara men jag vet inte om jag kommer bli tokig på att sitta vid den då det är en sån liten skärm? Någon som har en mini? Isf så kan ni få komma med tips och rekomendationer. :)

Måndag

Happ då är man arbetslös igen då.. Suger verkligen måste jag säga, har fortfarande sovrutinerna i mig så jag vaknar kl 9 och kan inte sova mer. Hade varit så otroligt skönt att ha ett jobb att fylla ut dagarna med, är redan less på att bara vara hemma och inte göra någonting alls.. Har varit på AF och anmält mig som arbetslös igen, vad nu de gör för nytta.. Dom gör ju inget bättre för en iaf. Har även ringt och pratat med Alfakassan, tror jag ska gå ur den. Har bara fått fel information från nått håll och de drar bara massor av pengar.. Ursh!! 900 spänn åt helvete!!

I dag började jag iaf med GI metoden, har ätit frukost som bestod av kesella, nötblandning som jag gjort själv, grädde och lite fun light saft. Kesella blir det då inge mer av till frukost, den var alldeles för krämig och fast eller hur jag ska förklara det, de var som att äta ren creme fraich, inge vidare. Så det kommer bli naturell youghurt ist för de. 
Till lunch blev de 2 stekta ägg, 4 skivor stekta bacon, 2 ostskivor och några fetaost bitar. 
Till middag blir det blåmögelost fyllda köttfärsbiffar med cold slaw, låter riktigt gott.
Det tar faktiskt emot att äta såhär fet och mycket mat då man är van att man ska hålla sig mest till light produkter och inte alls så stora mängder. Men sure, går jag ner i vikt av att äta såhär så blir jag bara glaad. Tvekar dock på det när man är psykisk inställd på att man inte alls kan äta så fet mat.. Men jag hoppas verkligen de funkar, verkar ju ha gett hur bra resultat för massa andra så..  

Nej nu ska jag fortsätta se på "Samantha Who?", jag bara ÄLSKAR den serien, så himla rolig!



Katrineholm

Har nu anlänt i Katrineholm efter många om och men. Resan ner igår var en riktig mardröm kan jag säga, de började redan i Sundsvall och var katastrof tills vi anlände i Stockholm. För det första så hade dom överbokat ybussen i Sundsvall så vi var ca 10 st som inte hade någon plats, så då fick busschaffisen ringa ybuss bolaget och fixa en taxi till några, mig klämde dom in i bussen då dom tagit ut en annan som inte hade någon förbindelse att hoppa på i Stockholm. Vi kom iväg ca 20 min för sent och sen när vi väl var i rullning så hann vi väl åka drygt en timme sedan ringde en annan ybuss som avgått ca 40 min innan denna, då hade de blivit krångel med den bussen och de var 6 st på den bussen som hade förbindelser att passa i Stockholm med så då var 6 st ur min buss tvungen att hoppa över till den andra bussen. När det ÄNTLIGEN var klart så var vi riktigt försenade, de beräknade att vi skulle anlända i Stockholm kl 22.00 och mitt tåg avgick 22.10. Det hade aldrig varit möjligt att hinna på det tåget. Men vi körde in ganska mycket tid så jag och en annan tjej som skulle på tåget mot Katrineholm hann på tåget och hade ca 25 min till godo. Var en riktig mardröms resa kan jag säga, allt var bara kaos hela tiden.. Är något less på ybuss, tar nog ett tag innan man hoppar på den bussen igen. Men man vet ju aldrig, man glömmer väl detta snabbt och hoppar på krångelbolaget igen.. 

Nej nu ska jag och min T se på House, massa spännande!! :D Tjing.

...

Nej nu är jag riktigt less..

*^*

Idag har jag jobbat 12-16 och det har känts som att dagen har gått med snigelfart! Har inte varit speciellt mkt kunder och inte speciellt mkt att göra heller så man har mest vankat av och ann så fort de blev tomt i butiken. Hoppas att morgon dagen blir bättre för då jobbar jag 9.15-18.15, jobbigt med dessa dagar kan jag lova. 

När jag kom hem från jobbet idag hade mamma gjort torsk i äggsås, det var hur jäkla gott som helst! Tror jag har fått en ny favorit måltid! Nej men det är riktigt gott iaf.

Ikväll lär de inte bli många knop gjorda, är nog vädret som gör en så jäkla trött och slut. Mer sol tack!

3 dagar kvar nu tills jag åker till Katrineholm. Pappa ska skjutsa mig till sundsvall direkt efter att jag slutat jobba så de blir pang iväg och hoppa på bussen kl 17.00. Sköönt!

Övertid

I morse klev jag upp och gjorde mig i ordning och sedan fixade jag till mitt CV med lite mer uppdateringar i det. Sen bar det av in till stan och in på jobbet, jobbade några timmar och sen begav jag mig till Appelbergs där jag pratade med Seija och Hans-Erik. Seija kom in förra veckan på mitt jobb o ville att jag skulle höra av mig så idag gick ja dit och pratade med dom båda o de ska höra av sig. :)
I vilket fall som helst så var det meningen att jag skulle jobba 12-16 men de blev 12-18 ist för det kom in 20 kartonger med skor, vilket betyder att vi nu har 20 par nya skor :D Men ack så jäkla jobbigt det var med alla kartonger, inte kul när dom kommer och levererar dom precis då man ska gå hem, hade ju varit bra att få dom på morgonen ist. Aja, nu har vi lite mer höstnyheter iaf, mååånga fina skor/stövlar vill jag lova! Många som jag skulle vilja ha men som inte min plånbok behagar just nu.. :( 
I morgon jobbar jag 12-16 iaf, kan ju alltid hoppas på mkt varor då med så jag får lite extra timmar ;) Hihi. 

Nej nu ska jag ligga och dö lite framför tv:n! Tjingeling.

Fest

Igår så jobbade jag 9.45-15.15 själv, så himla tråkigt att stå där på lördagar.. Ingen att tjattra med när de inte är några kunder, men men jag överlevde ju det med. Efter att jag hade slutat så åkte jag hem till Planvägen och där var ingen alls hemma så jag satt där i lugn o ro och bara tog de lugnt. 
När Thobias kom hem så hade han bestämt planer med Jonas så då hörde jag av mig till Helgumsgänget och hörde vad de skulle hitta på, sen till Malin och hos henne blev det. Åkte dit kring 7 tiden och då satte vi igår och grillade och drack med engång, satt ute och mös i solen men efter ett tag så började knorten äta upp oss så vi förflyttade oss in ist. Vi var ett litet men mycket härligt gäng, det var jag, Malin, Mattias, Kicki, Peter, Janike och sedan kom Christer lite senare. 
Efter att vi suttit och surrat fram till halv 12 typ så bestämde vi oss för att fara ut och cruisa runt med en -57 årsmodel, kommer inte ihåg märket, men ack va kul det var!! Ner cabat och dricka i handen, hur jäkla nice som helst! 
När vi åkt runt ett tag bestämde vi oss för att gå in på Hörnan, där det var ganska så mkt folk. Vi satt där och surrade och drack tills vi blev less, sedan traskade jag, Thobias, Malin och Mattias hem. 
Hade riktigt kul fram tills vi kom på krogen, en riiiktigt lyckad kväll! 


Nu har jag nyss vinkat av Thobias, han är påväg ner till Katrineholm nu. Han tankade perssan och kom hit till Helgum och käkade lite korv med bröd och sedan packade han i min resväska i bilen och sen brummade han iväg. Så nu är jag själv här uppe i Sollefteå, dock så är de ju inte så länge jag är det, åker ner jag med på fredag direkt efter jobbet :) Ska bli såå skönt att komma hem.

Harry Potter

Idag har jag jobbat 12.15-18.15, vilket har gått riktigt bra. Dock lite tråkigt i slutet då man jobbade själv och inte hade så mkt kunder, men de går väl det med. Har blivit lite krångel med 2 par nya pumaskor som kommit in nya för hösten men det hoppas jag att det löser sig i morgon eller något, ska nog inte vara så svårt då de kommit in i WS riktigt. 
I morgon jobbar jag bara 12-16, en kort dag. Känns som att jag skulle kunna ha heldagar hela denna vecka bara för att ha någon chans att ta igen lite av timmarna jag missade förra veckan, men men.

Har sett Harry Potter och halvblodsprinsen nu ikväll, var riktigt bra om jag själv får säga det! Dock är jag arg på slutet!

Nu är det inte många dagar kvar tills jag kommer hem till Katrineholm igen, närmare bestämt 9 dagar kvar. Skönt ska det bli! Då ska jag börja äta efter GI, känns som att det kommer passa mig bra, förutom att jag måste på något vis lära mig att äta liiite kött iaf. Men de får vi väl se hur det går med det. Har följt en heldel bloggare som äter efter GI och de verkar funka hur bra som helst för dom, så jag håller tummarna för att det ska göra underverk för mig med! ;) 
Tror även att den "livsstilen" passar mig personligen bäst av alla dessa olika "bantningssätt" som finns. Ska sattsa helhjärtat på GI, det skaaaa funka. :)

Tisdag

Idag har jag varit ledig, vilket har varit ganska skönt kan jag säga, även fast jag var hemma hela förra veckan men då var jag ju as sjuk så det räknas inte som att vara ledig tycker jag. 
i vilket fall som helst så var jag ner till Henke och Jörgen igår kväll, dom spelade massa på Guitar Hero medans jag bara tittade på, sedan blev det äntligen en film som vi alla kom överens om, efter ca en halvtimmes letande. Den hette nått med un.. un.. ähh jag kommer inte ihåg men bra var den och lite läskig. Så Henke och Jörgen fick följa med mig hem och sen åka igen :P Haha..

Idag har jag äntligen varit och kikat på lilla Damien, en sån liten söt krabat. Han sussade i min famn så länge att jag hade världens kramp tillslut. Hehe. 
Just nu sitter jag bara och väntar ut tiden, väntar på att det ska bli middag för att sedan åka ner till min älskade Thobias i stan. Även fast jag bara varit ifrån honom ett dygn så saknar jag honom redan, min babe <3

Nej nu ska jag försöka fördriva lite tid. Tjingeling!

Möhippa/svensexa

Inatt har jag kunnat sova faktiskt, har inte  hostat alls vad jag vet. Helt otroligt måste jag säga! Men ack så skönt det har varit att kunna sova en hel natt utan av att vakna av värsta hostattackerna. 

Idag är det ju Patrik och Annelies dag för svensexa och möhippa, är så jävla typisk att jag ska vara sjuk precis då, detta har man ju sett fram emot länge nu.. Men jag ska åka ner till stan sen ikväll då båda sidorna samlas  och ska äta och har lite fest ihop. Vet dock inte om jag kommer dricka något eller inte. Får helt enkelt se hur jag känner mig. 
Har fått endel bilder av Thobias från hur det går för Patrik, är så less på att jag missar detta.. Jag vill ju också vara med på möhippan, har aldrig varit på någon sån innan och nu skulle jag äntligen få vara med på den första, så går jag och blir jätte sjuk.. Suck!! Får väl nöja mig med att åka in till stan senare.. Hade velat vara med i morse då alla stormade in i deras hus och väckte upp dom, att bara se deras miner hade varit guld värt! 

Nej nu ska jag kika om jag hittar några kläder att ha på mig ikväll till "festen".