LCHF Kladdkaka

100 g smält smör
100 g mörk choklad (jag tog 70% med smak)
2 ägg
1 dl grädde
3 msk stevia strö
2 msk kakao
1 tsk vaniljpulver

Smält smör och choklad.
Blanda ner grädde. Vispa ägg och stevia strö.
Blanda ner i smör smeten och rör ner kakao och vaniljpulver.

In i ugnen 225 grader ca 6-10 min.
Låt bli kall och då blir den mer fast. JÄTTE GOD!!

Servera med massa grädde till! :)


LCHF - Lasagne

Jag överträffade mina vildaste fantasier. Såg recept i en tidning på lchf lasagneplattor, gjorde dom o orkade inte följa receptet för hur köttfärsen skulle lagas till, så jag slängde ihop lite allt möjligt!
 
400g köttfärs
½ gul lök
1 burk passerade tomater
1 stor vitlöksklyfta
1 liten burk skivade champinjoner
½ dl creme fraich
salt
vitpeppar
svartpeppar
basilika
paprikakrydda
curry
(tror det var allt?)
 
gjorde som en vanlig köttfärssås och sen varvade jag det med lasagne plattorna samt att jag la riven ost mellan varje lager o sen självklart uppe på. in i ugnen i ca 10-15 min i 225 grader.
Kolla på osten, hur färgen ser ut. När den fått lite färg är den klar.
 
Plattorna gjorde jag på:
2 ägg
75g färskost
1/4 dl fiberhusk
½ krm salt
 
detta är en halv satts, plattorna alltså. 
vispa äggen pösiga o tillsätt sen resten av ingredienserna. låt stå nån minut o vispa sen igen. lägg smeten på ett bakplåtspapper och lägg ett inoljat bakplåtspapper över så du enkelt kan kavla ut degen, när den täcker hela/halva (beroende på om du gjort en hel eller halv satts) så är den lagomt tjock. låt papperet ligga kvar och sätt in den i ugnen 10 min på 175 grader. Jag skar ut 4 rutor så de blev 4 lager på min lilla lasagne.
 
Jag åt en tredjedel och vart mätt på det så nu har jag 2 matlådor med lasagne, mums!!

Lchf-Nutella

Oj oj oj vad gott det blev!! Efter många om o men med skalning av hasselnötterna så blev det tillslut super bra!!
Men vart kan jag köpa skalade hasselnötter??? 
Här är receptet som jag hittade i en annan blogg. :)
 

LCHF - Nutella

175 gram hasselnötter utan skal
ca 4½ - 5 ½ msk Stevia strö (efter smak)
ca 2 ½- 3 msk kakao 
ca 15 - 20 gram kokosolja
1 krm vaniljpulver

 

Mixa nötterna i en matberedare/mixer (jag använde mig av en stavmixer och mixar lite i taget) tills det blir till lite av en massa. Tillsätt kakao, sötning efter smak, kokosolja och vaniljpulver och mixa tills allt blandas till en "röra". Tillsätt mer kokosolja om du vill ha en mindre tjock nutella. Smaka av och känn om det smakar som du vill!

   Mums!!!


Nutella

Håller just nu på att göra lchf Nutella, ska bli spännande o se hur resultatet blir. Om det blir bra så kommer det nog upp ett recept på den om de finns någon intresserad av den.
Ska även göra lchf-lasagne till middag så de ska bli kul o se hur den smakar.
 
Idag jobbade jag 9.45-13.45, så efter åkte jag och handlade lite på o träffade på mamma på affären. 
Ska nog bara slappa och inte göra så många knop ikväll, inte vad jag vet iaf. :P
Såhär blev min frisyr i morse, men i morgonbitti är nog den stora utmaningen med att få till den :P haha

Ny frippa

I natt hade jag Sara här, hon var i Sollefteå på besök så det passade ju utmärkt att jag började att jobba sent idag.
Vid 12 tiden gick vi ner på stan för jag hade ju klipptid och mitt hår fick sig en rejäl uppfräshning, mkt nöjd. Ska bli spännande o se hur det går i morgon då man ska fixa det, o få till det på sitt egna sätt. :)
I morgon jobbar jag förmiddag, skönt när man har en stor del av dagen kvar :) 
Nej nu ska jag ta o hoppa in i duschen o sen göra lite middag.
Ha en fin kväll! :)

Nathalie 1 år!

Idag fyller älskade Natt natt (som Kevin kallar henne) 1 år. Ska dit lite senare idag när Sara o Viktor har pallrat sig hit. :)
.
Bokade en klipptid igår kväll, kl 10 på onsdag blir det Trudes. Vet inte vem som kommer klippa mig men de blir nog bra. Funderar på en jäkligt brant page, måste få bort allt det slitna håret. Alldeles för länge sedan jag klippte mig sist! Bort med det gamla o fram med det nya :)
.
Nej nu ska jag ta och göra lite frukost och pussa lite på T och se om han vill kliva upp o äta med mig eller om han ska sova vidare! :)
Tjingeling!
Kärlek! <3

Helg

Äntligen helg, har jobbat 9.15-15.15 idag o när jag kom hem var jag så trött så jag somnade på soffan i ca 1½ timme.. Sen gjorde jag blomkålsmos och korv till middag, rätt okej "vardagsmat" men man ska inte göra blomkålsmos för ofta då det är lätt att bli less på det.
.
Annars då? Thobias o Katta är påväg hem efter att ha hjälpt Danne att flytta ner till Västerås. Blir nog en lugnt kväll för mig o T, när han väl kommer hem. Är nog minst 4-5 timmar kvar, vet inte riktigt vad jag ska sysselsätta mig med under tiden?!
.
I morgon fyller mina fina systerdotter 1 år, att det redan gått 1 år sen lilla Nathalie kom? Tiden rusar iväg..
Vi fick besök på jobbet idag, dessa små sötnosar. :) Man blir ju lite hundsjuk kan jag säga...

LCHF brödet

I morse gjorde jag brödet som jag köpte igår, kan bara säga att det var svin gott! Finns ingen som helst antydan till ägg!!! Lyckan är total! Finally. 2,5 kolhyrater per 100g!!
.
Har haft Ann-Louise Kev & Nathalie på besök nu på morgon, mina mysisar! <3
Börjar inte jobba förren 15.15, vet inte riktigt vad jag ska fördriva tiden med tills dess.. Finns ju endel o göra här hemma så de lär ju bli nått sånt..
När jag slutar ikväll ska det flyttpackas till Daniel som flyttar till Västerås i morgon. Thobias ska köra ner med honom och hjälpa honom att bära upp alla saker, jag jobbar som tur är. :P Haha.

Så var sommaren över..

Long time no see...
.
Ja vad har hänt sen sist tro? Semester med hjärtat. Sålt perssan. Köpt ny bil o blivit totalt lurad så det ligger en polisanmälan på honom och det ligger nu i polisens händer... Arg är bara förnamnet..
Haft en helg i stugan med Sara o Viktor. Varit förkyld största delen av semestern.. Jobbat, njutit av dom få dagar med sol vi haft.. Campat i Omsjö över midsommar.. Ehrm.. Jag vet inte om de hänt så mkt mer.. Är för lång tid att memorera såhär långt efter :P
.
Kör med lchf o de går fin fint!
Måste hylla Life hälsokost här i Sollefteå, vilken skillnad på ett år. När jag började med lchf fanns de bara sukrin och bakepro, nu finns de massa bra lchf produkter hos dom.. Är svårt att hitta sånna lite speciella produkter i denna lilla stad så tummen upp för Life!!
Var in där idag o köpte en brödmix som är väldigt omtalad på nätet så det ska bli intressant att testa den inom dom närmaste dagarna! :) Hoppas på succe då jag saknar just att kunna ta en macka ibland. :)
Återkommer med resultat!