Lycka!

Mina favorit jeans sitter som en smäck igen!!! Har inte kunnat ha dom på ca 5 år så ni kan ju tänka er vilken lycka det var att få på sig dom igen!!! Yey!
Totalt -5,4 kg sen mitten av Augusti, behöver jag säga att Lchf is the shit? :D

Torsdag

Saker kring den nya bilen har börjat lösa sig bra nu, bara lite papper som fattas innan precis allt är klart. Så skönt!

Igår var jag o hälsade på min fina vän Karro o Johannes, vi hade verkligen en mysig eftermiddag o kväll. Bästa Karro är ju bara så bra, hon bjöd mig på middag o hade finulat på mat som var lchf vänlig, hon gjorde köttfärslimpa fylld med mögelost. Var gudomligt gott!!
Sen var de bonde söker fru o då åt vi bär o grädde/mjölk.
En perfekt dag/kväll var det! :)

Ska nu snart hoppa in i duschen o sen åka o handla innan jag börjar jobba.
Tjing!



Renault Mégane

Ikväll har jag o min älskade pappa varit till Sundsvall o kirrat ny bil åt mig. 
Vad skulle jag göra utan honom? Världens bästa pappa! Kärlek!
Ställer upp i vått o torrt, oslagbar!
Tack så jätte mkt för hjälpen pappsen o för fikat mamsen! <3
Kom nyss hem och jag stannade en sväng hos mamma o pappa, mamma hade fixat smarrigt fika till oss då vi kom hem. Hon är duktig hon! :)
 
Ska till Sundsvall i morgon mitt på dagen igen med Katta, ska fixa med kontrakt o sånt. Sen så är det verkligen bara att tuta o köra! :)
 
Klicka på bilderna för större storlek! :)
 
 

LCHF Falsk morotskaka

Kakan:
 
3 ägg
1 dl sukrin mellis
3 msk stevia strö
1,5 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 msk kanel
0,75 dl grädde
75 g smält smör
 
Frosting
 
60 g mjukt smör
100 g creme cheese
0,5 dl sukrin mellis
3 msk stevia strö
några droppar citronsaft
 
Gör såhär:
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och stevia strön poröst.Tillsätt sedan resten av ingredienserna och vispa til en jämn smet. Häll i smeten i en form med avtagbara kanter. Strö över lite flagad mandel om ni vill, jag gjorde det. Grädda i 18-20 min o låt sedan stå o svalna.
 
Häll i alla ingredienser till frostingen i en skål och vispa med elvispen för att få en jämn smet. Bred över frostingen på kakan när den svalnat o ställ sen in hela kakan i kylen för att få stå o stelna i ca 20 min, sen är det bara att äta o njuta! :)
 
Såååå god!!! Dock kan man nog minska ner stevia strön till max hälften skulle jag tro. Nästa gång jag gör den så ska jag testa att bara ha i 1 msk stevia strö ist. Blev som mkt knaster med allt det sockret. 

Morotskaka

Jag och lillasyster håller just nu på att baka en "falsk" lchf morotskaka, vi har den i ugnen just nu o Sara sitter och vispar frostingen till en jämn smet. 
Håller tummarna för att den är lika god som den morotskakan jag gjorde förut!
Ska bli spännande o smaka!
Tror mamma o pappa skulle komma förbi sen också så dom får vara testkaniner dom med! :)
 
Igår jobbade jag och hade vår praktikant Mimmi med mig, var rätt mkt folk för att vara helgen innan löning så det flöt på hela dagen. Sen kom Sara igår kväll o har sovit här, vi drack lite gott vin och myste framför tvn.
 
Sålde även Atosen i fredags, skönt att den är borta nu. Hittade en ny bil igår som var helt perfekt men såklart var den såld när pappa ringde på den.. Typiskt! Men men de kommer ju bilar hela tiden så det är ju bara att hålla utkik!
 
Ikväll kommer T hem från jakten igen, var nog sista jakten uppe i Åsele för i år som jag förstod det?! Ska bli kul o se honom på helgerna nu framöver ist :P
 
Nej nu ska vi vänta på att kakan ska bli klar o sen gå på affären.
Tjingeling!
 
 

LCHF - I butik

Lyckan är total, äntligen har lchf kommit till vår lokala mataffär här i Sollefteå. Bröd, pasta, choklad, bars, shakes. Vilken lycka! Brödet är helt fantastiskt, livet känns komplett igen haha. 
 
Idag jobbade jag förmiddagen och gick sedan hem för att äta lite och plocka undan. Sen ringde Ann-Louise och bjöd in mig på middag hos dom, fick mkt goda biffar! Hade med mig mina lchf makaroner så de var riktigt smarrigt! Sen åkte jag till mamma o pappa där jag har spenderat kvällen.
Mitt stackars hjärta är ute och jobbar för fullt, han har ju jour och har blivit kallad hit till Sollefteå för att det är så mkt fel o det finns inte tillräckligt med personal. Får hoppas på att det kommer en T nerkrypandes i sängen nån gång inatt! :)
 
I morgon är jag ledig o har inte sådär super mkt planerat, ska kanske till Helgum i morgon eftermiddag till Linda, får veta läget i morgon under dagen om hur det blir! :)
 
Nej nu tror jag att jag ska göra mig klar för sängen o se på nån serie eller film.
Btw, Sons har börjat igen!!! Bästa serien ever!!

Fredag

Ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, jobbar till 18.15 och sen blir det väl hem o göra nån mat.. Tråkigt att sitta själv en fredagkväll men men. I morgon jobbar jag till 15.15 och sen ska Sofie o Karro komma hit så vi ska ha lite mys. Mat och god dricka. :) Har grejat med efterrätten nu alldeles nyss, den måste stelna många timmar så de passade perfekt att göra den nu innan jag börjar jobba.
Tänker inte avslöja vad det blir ifall dom läser :P Men gott är det!!
Gammal bild på oss! :)

Onsdag

I måndags kom Sara hit, vi var iväg på Dollarstore på tisdagen (jag som var där i söndags också med Karro), hon ville ha lite rat så vi tog en tripp dit. Sen har vi åkt runt till diverse affärer här i Sollefteå. Idag började jag jobba 9.15 så Sara låg kvar och fortsatte sova då jag gick. Så nu ikväll åker hon hem till Övik igen.. Jobbade ju bara förmiddag så hela dagen har jag pysslat på här hemma, bakat tigerkakan som jag la upp recept på här innan. Den står och väntar på att bli provsmakad! :)
Jag ska åka o hälsa på min fina Linda i Helgum. Lär garanterat bli någon form av spel där ikväll, kortspel skulle jag tro :P Jag älskar att spela kort så det är super kul att jag har nån som också älskar det!
Nej nu ska jag se om kakan svalnat klart snart! :P
 

LCHF - Tigerkaka med toscatäcke

Tigerkakan
 
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl (eller 3 dl mandelmjöl)
1 msk fiberhusk
Sockerersättningsströ motsvarande 75 gram socker (jag tog 0,5 dl stevia strö)
125 gr smält smör
100 gr färskost som philadelphiaost
1 dl vispgrädde
2 tsk bakpulver
4 ägg
2 msk kakao

Sätt ugnen på 175 g. Smöra en form och ”bröda” med mandelmjöl.
Vispa sockerersättning och ägg poröst, smält smöret.
Vispa ner smör, grädde och philadelphiaost.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Ta 1/3 av smeten och blanda ihop med 2 msk kakao, fördela den ljusa smeten i formen och toppa med chokladsmeten, rör med en tesked lite grann så att chkladsmeten blandas ner i övrig smet.
Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter.


Toscatäcke

Toscatäcke:
50 gram smör
2 msk vispgrädde
1,5 dl mandelspån
2 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver


Låt smör och vipgrädde skjuda tillsammans någon minut i en katrull. Tillsätt mandelspån, sötning och vaniljpulver. Skjud under omrörning tills toscasmeten tjocknat.
Har toscatäcket fått stå och stelnat så värmer du den en stund innan den läggs på kakan (tillsätt eventuellt lite mer grädde).

Hittade "sockerkakan" på 56kilo.se och toscatäcket på någon annan blogg?! :)