LCHF - Chokladkakor

Ingredienser:
 
75g rumsvarmt smör
1 ägg
2 dl mandelmjöl
5½ msk sukrin
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
 
Blanda ihop alla torra ingredienser, tillsätt det rumsvarma smöret o gegga ihop det, sen ägget. Blanda det noga så det blir en jämn smet. Bred ut i en form och in i ugnen 7-10 min i 200 grader.
Skär den i 12 bitar när du tar ut den ur ugnen o låt den sen stå o svalna.
 

Lchf - chokladbollar

Ingredienser: 
100 gram smör
100 gram kokos + att rulla bollarna i
1-2 matskedar sukrinmelis
2-3 matskedar kakao
2 matskedar kallt kaffe
1 tesked vaniljpulver
 
Ställ fram 100g smör och låt den bli rumstempererad. Blanda sedan i alla andra ingredienser och gegga ihop med fingrarna, rulla sedan bollar. Man kan tydligen rulla i mandelmjöl osv. Många som verkar mala ner olika nötter o rulla bollarna i det.
Ställ in i kylen och låt dom bli kalla.
 Jag kommer tillsätta mer sukrin nästa gång och kanske prova att byta ut en del av kokosen till nått annat i den.. blev väldigt mkt kokos.. Goda men inte lika goda som riktiga..
  

Ledig

I helgen som var så var det äntligen dax för den stora överraskningen för Niklas o Tobias som fyllt/fyller 30 år. Verkade vara väldigt uppskattat från dom båda så det var kul!
Söndagen var en väldigt lugn dag, soffläge i princip hela dagen med massa film o serier, en perfekt söndag!
 
I veckan har jag mest bara jobbat o varit med fina vänner. :)
Idag är jag ledig o har bara slappat hemma hittills, ska iväg o fira Karro som fyller år idag, lite senare ska jag till mina andra Karro i Långsele. Kommer bli en bra dag! :)
 
Snart får jag även hem min T helt också, inte många veckor kvar!! Ska bli skönt o ha honom hemma hos mig!

Onsdag

Oj, jag har inte så mkt att berätta så därför har uppdateringen varit väldigt sällsynt!

I helgen som var så åkte jag med Sofie o Mats till svall, fyndade en till vinterjacka, en vit Everest midjejacka för 374:- , det kallar jag kap! Köpte även en fleese (stavning?) tröja för att kunna ha i vinter om man är ute på några turer o behöver lite extra värme! :) Sen blev det bara lite smått nödvändigt.
Vi var mest där för att Sofie o Mats skulle ha höst/vinterjackor och S hittade en jätte fin höstjacka! :)

Har T hemma nu några dagar denna vecka, tills i morgonbitti iaf, han var ledig i måndags o igår o idag har han utbildning här i Sollefteå så det är ju alldeles ypperligt! :)
I förrgår kväll var jag o T till Helgum när jag slutat jobba, ingen som var hemma där men vi bytte vinterdäck på min bil så nu är jag safe! Kom ju en massa snö igår så det var verkligen i rättan tid. :)

Ikväll ska gamla jobbgänget från Wedins skor/Eurosko ut o äta när jag stängt butiken, ska bli så mysigt! Är så kul när vi äntligen lyckas puzzla ihop en kväll när alla kan. :)

Ledig

Idag har jag varit ledig hela dagen men det har varit fullt ös hela tiden ändå. Varit runt i stan med mamma o köpt en ny vinterjacka, en riktigt varm o rejäl. Precis de jag ville ha, denna vinter ska jag minsann inte frysa!! Den är turkos o fin, längtar lite tills det blir kallt ute så jag kan börja använda den! :)
För sen ut till helgum o städade pärlan min, så nu är den ren igen. :)

Nu ska jag se på serier resten av kvällen o sen försöka sova i tid för det blev jobb i morgon. :)

Måndag

Börjar jobba riktigt sent idag, 16.15 och jobbar bara till 18.15.
Sen efter kl 19 ska jag till min underbara vän Sofie och få håret färgat, de behövs verkligen nu..
Har bakat en kladdkaka till henne o mig ikväll, givetvis lchf. Samma som jag nyligen la upp ett recept på. Denna gång använde jag mig av 70% choklad med mintsmak, blir nog as gott!! Gjorde den i en miniform som jag nyligen inhandlat så jag halverade receptet men hade den inne lika länge i ugnen på samma grader, ser likadan ut så vi får väl se ikväll om den är lika god som den förra. :)

Sitter o funderar på vad jag ska slänga ihop för middag innan jag ska iväg o jobba.. Detta ständiga problem med vad man ska äta! :P

Igår var jag o T till Helgum en sväng o sen följde vi med till farmor o fick supergod middag hos henne, som vanligt hade hon typ 5 olika rätter. Att hon orkar alltså :P

Dagens kladdkaka o en bild på farmor från igår :)