LCHF Våfflor

Ingredienser till 2 våfflor:
1 ägg
15g smör
0,5dl kallt vatten
0,5dl mandelmjöl
1tsk fiberhusk
1 nypa salt
1/2 tsk bakpulver
Den som vill ha lite extra smak kan tillsätta tex vaniljpulver eller kardemumma.
Blanda ägg, vatten och det smälta kokosfettet. Blanda i resten av ingredienserna, låt smeten stå och svälla 3-5 minuter. Grädda i riktigt uppvärmt våffeljärn.
.
.
Blev helt okej men de går ju aldrig att jämföra med de "gamla vanliga" receptet på våfflor. Men helt klart ätbara! Jag hade hallon o grädde till med lite sockerersättning på hallonen som jag mosade ihop till sylt liknande.

Baka

Har just nu en morotskaka i ugnen, att man kan få fika någongång ibland även fast man äter LCHF, hur fint är inte de?! Dessutom är den ju super god!
Recept på den hittar ni under LCHF recept på mina kategorier, den rekomenderar jag starkt!!
.
I morgon blir det en nervös morgon men sen ska jag till min älskade Kev o gosa, kan det bli bättre?! Mitt fina lillhjärta.
.
Så på torsdag kommer mamma o pappa hem från sin semester, man är inte alls avundsjuk på att dom varit i portugal, dom skulle ha packat ner mig i en resväska, haha.
.
Nej nu ringer klockan för morotskakan så de är dags att ta ut den.
Ha en fin dag allihop!
// Kattis

LCHF Jordnötskakor

Ingredienser:
4,0 msk Jordnötssmör
2,0 dl (Skalade) Sesamfrön torkade u skal
2,0 dl Kokosflingor torkade
1,0 dl sötningsmedel
100,0 gram Smör 80% fett
50,0 gram Mörk choklad <70% kakao
.
.
1. Blanda ihop allt utom chokladen och skeda upp i småbrödsformar.Grädda i 175 grader 10-15 min tills dom är gyllene.Tag ut och lägg en liten bit choklad på varje dom stelnar när dom blivit kalla.
.
.
Har precis gjort dessa, dom står på en plåt och kallnar. Luktar mkt gott o dom ser ju svin goa ut!
Ska bli spännande!
Jag klickade ut dom i små aleminiumformar och fick ihop 16 st, enligt receptet ska man ju hälla det i en brödform och sedan skära upp smala kakor och då ska det bli 25 st. Så det finns ju alternativ på hur man gör det.
Hittade receptet på matdagboken.
.

Helgen är över

I torsdags kväll så kom T hem för att han hade lite grejer att vara på fredagen under dagen, så hela helgen har varit lång känns det som.
På fredag under dagen gick jag på stan med min fina storasyster och min underbara gudson, vi fikade o strosade i affärer lite. När vi skulle hemåt så började det ÖSregna, då menar jag verkligen att det blev sjöar på gågatan. Så vi bestämde att dom skulle åka hem med mig i bilen, vi sicksackade ett tag mellan tak på stan, men regnet gav sig inte så tillslut sprang vi till bilen, pulade ner barnvagnen i min icke kombi. Så när vi var hemma hos dom så hade regnet fortfarande inte gett med sig så det var bara att ta tjuren vid hornen, Ann-Louise tog Kev o sina pengar o jag barnvagnen.. Vagnen hade självklart kilats fast o jag stod o försökte få lös den så snabbt som möjligt för att slippa bli sååå himla blöt men efter en stund var det bara att inse fakta att det spelade ingen roll längre hur länge det tog att få lös vagnen, jag var dyngsur. Det rann vatten innanför alla kläder så det var bara att gilla läget.
Väl hemma så var det bara att kasta av sig kläderna o vrida ur dom för att sedan hänga dom på tork.
.
På eftermiddagen samma dag begav jag o T oss till älskade Helgum till våra fina vänner L & P, där knöt vi ihop en super smarrig middag, massa snack o mys blev det. :)
.
Igår lördag så kom Ann-Louise Peter o Kev, firade T i efterskott. Så det blev såklart massa mys med min prins K. <3
.
Idag har det varit en helt fantastisk dag, vi åkte ut till Helgum till mamma o pappa. Där börjades det med en kopp kaffe, sen skulle T och Pappa greja med bilarna, pappa kollade på min o T började skruva på sina perssor o byta delar hit o dit.
Var helt underbart väder ute så jag o mamma satt o glassade i solen mest hela tiden, jag gick o hummade lite för pappa o T. Gav dom en glass för att vara snäll o sen mest skrattade jag åt dom, eller ja största del åt T som svor o hade sig ;)
Sedan blev det grillad korv o massa annat gott till, sommar eller vad?!
Så nu ikväll har jag o T mest bara slappat, har varit en perfekt helg! :)
.
I morgon ska jag gå en sväng med mamma på stan för att sedan följa med henne hem o hämta min bil som blev kvar idag. Hoppas på fint väder i morgon med så man kan slappa lite i solen :)