Flyttfirman Elfgren

Idag har jag agerat flytthjälp till Malin, var nog det snabbaste flyttlasset jag någonsin varit med om, effektiv packning o flyttning! Det gillas.
Sen åkte vi till stallet en sväng o sen drog vi i lite slingor o M:s hår.
.
Undra vad man ska göra ikväll då?

Super Mario Bros

Idag har jag umgåts med fina människor, mitt i dagen var jag hos Malin för o fixa lite med håret o sen hjälpa henne att racer packa då infallet kom :P
Efter halv 5 så kom min fina vän Sofie o hämtade upp mig, vi for på Remsle o käkade o sen hem till mig o spelade Super Mario Bros. Var över 1 år sen vi spelade det sist så man var lite ringrostig men tillslut så fick man lite mer kläm på det hela :P Man skulle lätt kunna få en hjärtinfarkt av det spelet, man är så uppstressad hela tiden då man spelar, haha.
Fina Sofie, du är en klippa! <3
.
I morgon vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på men de löser sig väl som alltid :)

Fredagsmys

Om någon timme eller 2 är äntligen min prins hemma då ska vi äta god mat, tänkte göra en laxgryta typ med någon god sås och T får potatis till medans jag tror jag ska göra blomkålsmos till mig. Efter det blir det semlor till efterrätt, sen blir det fredagsmys på hög nivå! :) Vi ska se på film o mysa ner oss i soffan o bara slappa.
.
I morgon blir det en tur till Planvägen där det är 3 födelsedagsbarn som ska firas, mysigt värre!
Sen vet jag inte alls vad det blir resten av helgen, inget planerat än så länge. Skönt!
.

LCHF Semlor


Ingredienser 6st
Bulldeg:
2 dl (90g) mandelmjöl
1 dl Hi-Maize (60g), jag använde samma mängd pofiber
0,75 dl Sukrinmelis, jag använde lika mängd sukrin
2 msk Fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
1 nypa salt
2 ägg
0,5 dl vispgrädde
.
.
Mandelmassa:
1 dl (45g) mandelmjöl med extra lite kolhydrater
2,5 msk SukrinMelis
Vatten
.
.
Till garnering:
3 dl vispad grädde (gärna ekologisk)
1 msk SukrinMelis
.
Gör så här: Bulldeg: Vispa grädden. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt de knäckta äggen, vispa med elvisp så det blandas ordentligt. Rör ner vispgrädden. Klicka ut rundlar på en plåt med bakplåtspapper (tänk på att de växer både på höjden, men även i diameter i ugnen, när Du klickar ut), fördela smeten till 6 st bullar, försök att jämna till ytan med baksidan av en matsked (doppa den gärna i iskallt vatten).
.
Grädda 8-10 minuter (jag gräddade ca 10-15 min) i ugn på 200 grader, eller tills bullarna ser färdiga ut . Pensla bullarna direkt efter gräddningen med uppvispat ägg med en skvätt grädde, så blir ytan mjuk. Jag glömde att pensla dom så dom blev lite "knapriga" på utsidan men det gjorde mig igenting alls, tyckte det vart jätte gott med lite konsistens på den.
.
Mandelmassa: Blanda mandelmjöl och SukrinMelis, tillsätt vatten lite i taget tills Du fått en konsistens som Du själv uppskattar att ha i semlor! 
.
Montering: Skär av locken på bullarna, bred eller klicka ut mandelmassan, spritsa eller klicka på vispgrädde, lägg på locket och pudra med SukrinMelis.
Jag gröpte ur dom lite så jag kunde trycka ner mandelmassan lite.
.
.
Detta recept har jag hittat lite överallt på internet så jag vet inte vars de kommer ifrån grunden så de är lite svårt att länka det..
.
.
Jag är impad, har nog inte hittat nått recept som verkligen smakar nästan lika som "orginalet", detta är inte långt ifrån alltså. Det var good! Detta borde ni baka om ni är sugen på en semla nu i semeltiderna :)

Vetrinärbesök i Sundsvall

Idag följde jag o Malin med Jannike till Svall för ett besök hos vetrinären med Cero, lillgubben fick lite botemedel o ska bli frisk nu :)
Sen åkte vi in till Birsta o käkade o gick på lite affärer, köpte mig en ny handväska och lite smink o hårprodukter, sånt nödvändigt :)
.
Ikväll har jag ingenting planerat, blir nog himla lugnt skulle jag tro..

Arbetsförmedlingen

Var på AF kl 10 för möte med min handläggare, tog väl 5 min sen var jag påväg hem igen. Fattar inte att sånt där småprat kan tas över telefon eller mail, man säger ju ändå inget vettigt som gör en klokare då man går därifrån... Aja.
.
Idag är det en tvättdag här hemma, har ett berg att tvätta o sen blir det nog att ta fram snabeldraken med, det behövs vill jag lova..
Helgen har gått med racer fart, fattar inte vart dagarna tog vägen?
.
Och vi vet fortfarande inte så mkt mer om skoter-fan, nån kabel som skulle bytas för att sen kunna felsöka den.. Suck!
.
Nej nu ska här hängas tvätt, wiho...

Utgång

Igår blev det en väldigt spontan utgång för mig, Sofie o Karro ville ha med mig så såklart ställer man upp då karln liks har jour. :)
Vi var först hos Karro o förfestade o sen knatade vi bort på bowlingen, hade så sjukt kul hela kvällen!! Stannade verkligen kvar in i det längsta, musiken var avstängd o vi flamsade upp för trappen :P
Tack mina fina tjejer, jag hade sååå kul!! <3

Skotertur

I morse började dagen väldigt tidigt för oss, iaf för mig som är ovan "tidiga" mornar. T tog skotern ut till Helgum o jag tog bilen, o tur var väl de!
Vid 10 tiden hade ett stort gäng samlats utanför Patrik o Linda så vi drog iväg till skoterträffen i Hammarstrand, väl där så hade våran skoter börjat krångla redan. Efter att vi minglat runt bland folket så bestämde vi oss för att åka upp på Utskovet och grilla o göra mat. Redan där var planeringen inte allt för bra, när vi började klättra uppför berget så var det träd som hängde för o vi blev stående ett tag, sen hade en stor gran fallit över leden så då fick killarna gasa o dra över alla skotrar, vår skoter hade bestämt sig för att sluta gå på tomgång o baktända. När jag pulsat förbi trädet i den djupa snön så trodde vi alla att nu är de bara över en knix så är vi uppe, så lätt var de inte! Bara några meter upp från trädet så körde folk fast, många skotrar på rad i en brant o lååååång backe med snö upp till mina lår.. En efter en fick dom upp skotrarna o sist var ju såklart vi, sämst före då alla redan slirat upp o gjort stora hål i leden, så tillslut fick killarna upp vår skoter. Så då var det bara att börja pulsa i den evighetslånga branta backen, jag trodde att jag skulle dö där ett tag :P Men tillslut så kom jag o de andra upp. Så några hundra meter till på skotern så var vi framme vid vindskyddet där det lagades mat o blev massa mys o skoteråkning för endel som blev regält fastkörda :P Även en Tobbe flög ur vägen för en skoter som lyckades ta sig upp, var nog dagens höjdpunkt, haha!
Påvägen hem så åkte jag med Tobbe W nedför o enbit på lägdorna sen dog vår skoter, helt jävla stendöd så vi sa till alla dom andra som stått ut med vår skitskoter hela dagen att fortsätta färden. Så T ringde min älskade pappa som kom med bil o släp så vi kunde få hem skotern o oss. Det har bara krånglats o jävlats med den där skotern ända sedan vi fick den så de känns som att de inte är ödet att vi ska ha just den skotern..
Men i övrigt har det  varit en supermysig dag med massa fina vänner! :)

Skotertur

Idag var det äntligen dax för premiärturen på skotern och vår nya utrustning. Skotern går som saaatan kan jag säga, behöver knappt nudda gasen så drar man iväg som ett skott :P Svin kul!
.

Äntligen!

Det är på tiden, äntligen får jag ha min T hemma i helgen, vi ska spendera vår helg på skotern vi köpt! Äntligen kan vi räjsa runt i snön vi med! Fick ju världens finaste skoterhjälm av T i julklapp så i morgon ska den minsann invigas!!!! :D Jiiihooo!

LCHF - Tacogratäng

Igår gjorde jag som sagt tacogratäng o denna gång efter Katrin Zytomierskas bok. Den vart riktigt god men jag föredrar nog den "vanliga" som går minst lika bra att göra enligt LCHF.
.
Här kommer receptet för 4 personer:
.
.
500g köttfärs
1 hackad gul lök
tacokrydda utan glutamat, alt 1 påse tacokrydda
2 dl vatten
200g philadelphiaost
200g creme fraiche
1 hackad paprika
ca 3 dl riven ost
.
.
Bryn kött o lök. Tillsätt kryddblandningen o vatten. Låt puttra. Bred ut philadelphian i en ugnsform o bred creme fraichen över. häll över köttfärsen o toppa med hackad paprika o riven ost.
Jag hade i en burk tacosås ist för krydda o även typ ½ dl jalapenos.
Sen satte jag in den i ugnen på 200 grader i 15 min, vilket man inte ska göra enligt receptet men jag tycker de är godare så, även så saknade jag purjolök som jag brukar ha under osten.

LCHF

Ja nu har jag Malin & Jannike börjat köra stenhårt på LCHF, känns mkt bra än så länge, har ju bara gått 2-3 dagar än.
Detta är min andra gång med kostombyte till LCHF och jag fattar inte varför jag släppte det?
Jag mår ju så himla bra av det o framför allt så är jag så mkt piggare o lättare i kroppen.
Men jag tror att det var att sommaren kom o då tappade jag all ork för att fixa med maten, det är rätt mkt jobb med LCHF de går det inte att sticka under stolen med, MEN det är så värt det!
Ett vinnande koncept!
Jag o Malin har precis ätit hallon grädde o lite grovhackade valnötter som kvällsfika, hur gott som helst!
I morgon står det tacogratäng på middag, suverän mat!

Havremopp

Idag har nästan hela dagen spenderats i stallet med Malin, eftersom hennes polle verkar vilja rymma så har vi spilt o penslat spillolja på varenda stolpe som han har så han ska förhoppningsvis ändra sig o vilja stanna kvar.
Kvällen har vi spenderat med att grejsa med Malins hår och mitt hår har fått sig en uppfrächning på färgen som verkade ha sprungit iväg.
Så såg vi på en film som gick på 9:an, En dag i livet tror jag den hette? Var iaf en mkt bra film!
När jag knatade hem så föll snön så fint på marken, hoppas vintern är här för att stanna ett tag nu :)

Ny design

Ja denna kväll spenderade jag med att fixa o trixa med min blogg design, modifierade den lite från ursprunget eftersom man fick göra de :)
Än så länge känner jag mig nöjd men man vet aldrig, rätt som de är får jag mig en snilleblixt! ;) Haha.
Om ni inte ser den nya designen så tryck på F5.

Helg

Denna helg har varit en väldigt lugn helg, i fredags så åkte jag o Sara ut till Helgum, jag släppte av henne hos mamma o pappa för att jag skulle hälsa på fina Linda. Sen åkte jag o Sara hem o gjorde lite mat.
Igår lördag så åkte jag ut till mamma o pappa igen för att hjälpa mamma med datorn, senare på eftermiddagen kom äntligen T hem, så vi åt lite mat o degade framför tvn resten av kvällen. Men lyckan av att äntligen få ha honom hemma varade inte så länge, mitt i dagen idag så var det dax igen, då åkte han iväg o jobbade igen o är fortfarande där. Så han kommer nog inte hem förren på torsdag igen. Just nu ligger T:s jobb på min minus lista, har knappt sett karln på 3 veckor typ, har fått ha honom hemma nån natt eller nån dag. Skönt att nästa helg blir lite längre då han går av jouren.
Kärlek!

.

Idag har vi smidit planer, just go whit it!!
.
Sara kom förbi på kvällskvisten, kikade på Cast Away, mkt bra film!

Onsdag

Idag har varit en lugn o skön dag med fina människor, just vad jag behövt då förkylningen börjar kännas på. Orkar inte göra så mkt men hoppas den försvinner illa kvickt!

Förkylning

Hur vore det om någon kunde uppfinna ett botemedel mot förkylning, så man aldrig mer drabbades av det?!

Öka läsarantalet

Ett tips för att få fler läsare till din blogg är denna sida Blogglista.se

Rådjursstek

Har idag spenderat dagen med min fina fru Karro, blev bjuden på världens lyxigaste flygande jakob, den var nämligen gjord på rådjursstek. Smakade utmärkt om jag får säga de själv! Så de tackar jag hjärtligt för!
Sen såg vi även en urkass film men de var mkt trevligt med lite häng-tid med min fru!
.
Nej nu blir de lite Prison Break innan sovdags.
Tjing!

Make some money