LCHF Tzatziki
Kom nyss på att jag hade en burk turkisk youghurt i kylskåpet som stod oöppnad o bara hade några dagar kvar tills utgångsdatumet så jag slängde ihop tzatziki efter detta recept. Är ju verkligen supergott till all slags mat!
.
Ingredienser:
5 dl turkisk eller grekisk 10% yoghurt
1 stor gurka
1-2 vitlöksklyftor
2-3 tsk olivolja
1 tsk salt
svartpeppar
Gör så här
Skala och riv gurkan grovt på rivjärn. Låta rinna ur i durkslag. Krama ur evtuellt de sista vattnet. Ju torrare desto bättre.
Blanda gurka, yoghurt, olja och pressa över vitlök.
Smaka av med svartpeppar och salt.
Låt helst tzatzikin stå och dra ett par timmar i kylskåp så blir den smarrigare och smakerna sig ordentligt.
5 dl turkisk eller grekisk 10% yoghurt
1 stor gurka
1-2 vitlöksklyftor
2-3 tsk olivolja
1 tsk salt
svartpeppar
Gör så här
Skala och riv gurkan grovt på rivjärn. Låta rinna ur i durkslag. Krama ur evtuellt de sista vattnet. Ju torrare desto bättre.
Blanda gurka, yoghurt, olja och pressa över vitlök.
Smaka av med svartpeppar och salt.
Låt helst tzatzikin stå och dra ett par timmar i kylskåp så blir den smarrigare och smakerna sig ordentligt.
Trackback