LCHF - Tigerkaka med toscatäcke
Tigerkakan
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl (eller 3 dl mandelmjöl)
1 msk fiberhusk
Sockerersättningsströ motsvarande 75 gram socker (jag tog 0,5 dl stevia strö)
125 gr smält smör
100 gr färskost som philadelphiaost
1 dl vispgrädde
2 tsk bakpulver
4 ägg
2 msk kakao
Sätt ugnen på 175 g. Smöra en form och ”bröda” med mandelmjöl.
Vispa sockerersättning och ägg poröst, smält smöret.
Vispa ner smör, grädde och philadelphiaost.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Ta 1/3 av smeten och blanda ihop med 2 msk kakao, fördela den ljusa smeten i formen och toppa med chokladsmeten, rör med en tesked lite grann så att chkladsmeten blandas ner i övrig smet.
Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter.
Toscatäcke
Toscatäcke:
50 gram smör
2 msk vispgrädde
1,5 dl mandelspån
2 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
Låt smör och vipgrädde skjuda tillsammans någon minut i en katrull. Tillsätt mandelspån, sötning och vaniljpulver. Skjud under omrörning tills toscasmeten tjocknat.
Har toscatäcket fått stå och stelnat så värmer du den en stund innan den läggs på kakan (tillsätt eventuellt lite mer grädde).
Hittade "sockerkakan" på 56kilo.se och toscatäcket på någon annan blogg?! :)
0,5 dl kokosmjöl (eller 3 dl mandelmjöl)
1 msk fiberhusk
Sockerersättningsströ motsvarande 75 gram socker (jag tog 0,5 dl stevia strö)
125 gr smält smör
100 gr färskost som philadelphiaost
1 dl vispgrädde
2 tsk bakpulver
4 ägg
2 msk kakao
Sätt ugnen på 175 g. Smöra en form och ”bröda” med mandelmjöl.
Vispa sockerersättning och ägg poröst, smält smöret.
Vispa ner smör, grädde och philadelphiaost.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Ta 1/3 av smeten och blanda ihop med 2 msk kakao, fördela den ljusa smeten i formen och toppa med chokladsmeten, rör med en tesked lite grann så att chkladsmeten blandas ner i övrig smet.
Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter.
Toscatäcke
Toscatäcke:
50 gram smör
2 msk vispgrädde
1,5 dl mandelspån
2 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
Låt smör och vipgrädde skjuda tillsammans någon minut i en katrull. Tillsätt mandelspån, sötning och vaniljpulver. Skjud under omrörning tills toscasmeten tjocknat.
Har toscatäcket fått stå och stelnat så värmer du den en stund innan den läggs på kakan (tillsätt eventuellt lite mer grädde).
Hittade "sockerkakan" på 56kilo.se och toscatäcket på någon annan blogg?! :)

Trackback